Trećeg dana Juventafesta sarajevska publika je imala priliku pogledati predstavu Tics, Opera Camique Dramskog studija “Dramatis Personae” srednje škole “Mihai Eminescu” iz Baia Mare (Rumunija).

Kolektivno djelo utemeljeno na djelima francuskog pisca Henrija Camija i rumunskog pisca Flaviusa Lucăcela rađeno pod mentorstvom prof. Nicolae Wesiza, koncentriralo se na život porodice s autističnim djetetom.

Stiv, autistični šesnaestogodišnjak, uprkos nemogućnosti da komunicira sa svojom porodicom i izvanjskim svijetom, ima bujan unutrašnji život. Glumačka ekipa u sastavu Dragoş Bodiş, Ovidiu Grigor, Alexandru Trif, Ioana Iepan, Alexandru Bote i Iasmina Oţoiu uspijeva prikazati Stivov svijet ispunjen bajkama o Zelenkapici koja nadmudri vuka i prije nego što je pojede i Petku koji ima djecu Ponedjeljak, Utorak, Srijeda, Četvrtak, Subota i Nedjelja, koja ga ne slušaju i sve rade u pogrešne dane sa nevjerovatnom lakoćom.

Četvrti dan Juventafesta nastavlja sa dvije predstave. U 17:00 u Pozorištu mladih u Sarajevu Pozorišni studio “Masks” iz Rusije izvest će predstavu Čitaj!, dok će u 20:00 Dramski studio “Prazan prostor” iz Crne Gore izvesti predstavu Žabar u Internacionalnom centru za djecu i omladinu.