Članovi srbijanskog Teatra Gimnazijalac oduševili su Pozorištu mladih Sarajevo predstavom „Sve je u redu“ i sasvim zasluženo osvojili Grand Prix 6. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest.

Predstava u režiji Dušana Blagojevića, prema tekstu Jasminke Petrović, naprosto je očarala i publiku i žiri koji su činili Emina Minka Muftić, Slađana Zrnić i Igor Pavlović.

Žiri, pred koji je težak zadatak stavila selektorica programa Asja Krsmanović, dodijelio je Specijalnu nagradu sjajnim i mnogobrojnim srednjoškolcima Druge gimnazije iz Maribora za mjuzikl „San ljetne noći‟, kojim je u četvrtak u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren ovogodišnji Juventafest.

Također, vrijedi istaći da je svečanom otvorenju Festivala prethodilo otvorenje izložbe prijedloga plakata studenata Akademije likovnih umjetnosti, Odsjek Grafički dizajn, u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti, što je uz predstave „San ljetne noći“, „Samo san“, „Niskomasni život“, „Talas“, „Kontrolni“ i „Sve je u redu“ učinilo Juventafest bogatim i raznolikim.

Šesti Juventafest održan je od 13. do 17. septembra i ugostio je više od 150 mladih teatarskih stvaralaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Češke. Publika je imala priliku uživati u izvedbi šest izvrsnih predstava, a uspješno je realiziran i niz radionica za učenike i profesore koji su svoje radove predstavili jučer u Centru kulture i mladih Općine Centar, OJ Jelićeva.

Svi učesnici boravili su u Sarajevu tokom pet festivalskih dana, a svoje druženje okončali su popodnevnim defileom od Ajfelovog mosta do trga ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.