Nakon sjajne izvedbe mjuzikla „San ljetne noći“ kojim je u četvrtak, 13. septembra, otvoren 6. internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest, jučer su se na programu našle dvije predstave.

Sarajevskoj publici najprije su se predstavili učenici Elementary Art schoola Louny iz Češke predstavom „Niskomasni život“ („Low fat life“), koja je odigrana u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, OJ Jelićeva. Komedija koja govori o ženama, hrani, osjećanjima i samootkrivanju, u trajanju od 55 minuta, na scenu je postavljena prema tekstu Viliama Klimačeka i pod redateljskom palicom Oksane Kaplanove i Kefira Secta.
Nakon predstave „Niskomasni život“, mladi ljubitelji teatra na sceni Pozorišta mladih Sarajevo imali su priliku pogledati „Samo san‟, gostujući komad koji je nastao prema motivima strip-albuma „Sun city‟. Članovi Zagrebačkog kazališta mladih Učilište, predvođeni redateljicom Jadrankom Korda Krušlin, izveli su scensko predstavljanje radnje koja se događa na postapokaliptičnom mjestu, u izmišljenom gradu u kojem sunce nikada ne izlazi i u kojem je tama jedina i stalna realnost.

Također, drugog dana Festivala započeo je niz jedinstvenih radionica namijenjenih mladim aktivistima i profesorima, koji će kroz workshopove i okrugle stolove pokušati utjecati na poboljšanje svoje lokalne zajednice.

Vrijedi istaći i da je ulaz na sve predstave u okviru Juventafesta slobodan.