Drugi dan Juventafesta publika je imala priliku pogledati pogledati dvije predstave.

Klára Mockovčiaková, Kristína Grolichová i Monika Stankovičová izvele su Maraton Claudea Confortèsa koji su one i dramatizirale i oživjele u skladu sa svojim godinama u 17:00 u Pozorištu mladih. Pomjerajući scenu Pozorišta mladih kroz prostor i vrijeme, tri mlade glumice sa Državnog konzervatorija Bratislava iz Slovačke su prikazale trku modernog života, različite prepreke i probleme sa kojima se čovjek susreće.

U 20:00 u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo publika je imala priliku pogledati predstavu Zid Kristine Štebih u režiji Davora Dokleje i izvedbi Dramskog studija DaDa, Kazališne družine Pinklec iz Hrvatske. Mnogobrojni ansambl u sastavu Antonija Mrla, Neven Matoša, Matej Žerjav, Marko Zidarić, Asja Vidović, Tina Čatlaić, Ena Jagec, Vita Mikulić, Nina Bočkaj, Katarina Pintarić, Nikola Švenda, Hana Tisaj, Ivan Munđar i Alen Barbić predstavio je sarajevskoj publici djelo koje se bavi vršnjačkim nasiljem, te zidove koji se sklapaju oko srednjoškolaca još od prvog razreda osnovne škole i bijes s kojim oni uzvraćaju ne znajući šta drugo da učine.

Treći dan Juventafesta nastavlja s radionicama koje su jučer započele, a čija prezentacija je planirana za posljednji dan Festivala, te s predstavom Tics, Opera Camique Dramskog studija “Dramatis Personae” srednje škole “Mihai Eminescu” iz Rumunije u 17:00 u Pozorištu mladih.