U subotu, 10. septembra, otvara se četvrti Juventafest. Osim pažljivo odabranih predstava visoke kvaitete i ovo izdanje Festivala obilježit će mnoge dodatne aktivnosti i iznenađenja.

Već na otvaranju Festivala imat ćete priliku pogledati izožbu fotografija koje su proizišle iz radionica koje je grupa umjetnika Moving Island organizirala sa štićenicima doma “Dom porodica.” Ove fotografije predstavljaju mjesta od posebne važnosti za štićenike, mjesta koja njima simboliziraju Zenicu i trebaju služiti kao prva faza većeg projekta grupe Moving Island – Zenica 2.0. Cilj projekta Zenica 2.0. je da praveći intervencije u prostoru u saradnji sa djecom podignu ne samo svjest građana o stanju u Zenici, nego ih i izazovu da postanu sudionici u kreiranju boljeg grada.

Kao iznenađenje večeri definitivno dolazi mostarski bend PTSP, nastao u okviru Mostarske rock škole (Mostar Rock School), specifične organizacije koju vole nazvati “fabrikom zvuka”, a koja za cilj ima pomoći razvoju kako mostarske, tako i bosanskohercegovačke muzičke scene te pospješiti obrazovanje i razvoj mladih muzičara kroz niz radionica i stvaranje uslova za njihov rad.

Priružite nam se na otvaranju, uživajte u predstavama, izložbama i koncertima, a mi pripremamo još iznenađenja za vas.