Trećeg dana 9. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest odigrane su predstave „Ko je meni Antigona‟ i „Most‟. U Centru kulture i mladih Općine Centar, OJ Jelićeva, glumačka skupina Teleport teatar i Omladinske pozorišne scene Paraćin iz Srbije na veoma interesantan način dovela je u vezu prošlost i sadašnjost. Sama predstava rezultat je višemjesečnog rada reditelja Uroša Mladenovića s mladima u nekoliko gradova Srbije, kojima je kroz radionice i diskusije dozvolio uplitanje u njegov doktorski umjetnički projekt.

Predstava „Most‟ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, za koju režiju potpisuju Miroljub Mijatović i Ermina Nišić, odigrana je u Pozorištu mladih Sarajevo prikazujući simpatiju dvoje mladih kojima polazi za rukom izmiriti seljane sukobljene zbog porušenog mosta.

Posljednja predstava koja se našla u selekciji ovogodišnjeg Juventafesta je „Životinjska farma‟, kojom će se za Grand Prix i Specijalnu nagradu žirija boriti članovi Omladinskog pozorišta DADOV iz Srbije. Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo bit će odigrana u subotu, 11. septembra, s početkom u 20.00 sati.

Tokom Festivala, kao i prethodnih godina, organizirana je radionica za profesore i mentore, te radionice maske, savremenog plesa, lutkarstva i Forum teatra za srednjoškolce učesnike festivala. Prezentacijom njihove kreativnosti i mašte nastale za samo nekoliko dana i svečanom ceremonijom u nedjelju, 12. septembra, u 19.30 sati u Pozorištu mladih Sarajevo bit će zatvoren Deveti internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest.