Monografija „Juventafest 10 godina“, u izdanju Udruženja za razvoj i unapređenje multimedijalnih umjetnosti i kulture „Medija – Art‟,promovirana je danas u Pozorištu mladih Sarajevo.

Ovo izdanje plod je dvogodišnjeg rada i jedna je od rijetkih monografija posvećenih pozorištu, koja zbraja značajne podatke nakon deset godina postojanja i djelovanja.

Prisutnima su se obratili direktorica Udruženja „Medija – Art“ i Juventafesta Jasna Diklić, recenzent monografije, teatrolog i direktor Umjetničke galerije Strajo Krsmanović, promotor, izdavač i publicista Dragan Stojković te autorski i urednički tim monografije Ismar Žalica, Azra Islamagić Mulahmetović, Emina Omerović i Adis Omerović.

Monografija „Juventafest 10 godina“ je posebna i jedinstvena po svemu i između ovih korica se nalaze svi oni koji su učestvovali u deset godina Juventafesta.

Objavljivanje monografije podržali su Fond „Otvoreno društvo BiH‟, Fondaciji za izdavaštvo, Ambasada Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Općina Centar Sarajevo i prim. dr. Alija Aginčić.

Tokom festivala monografija „Juventafest 10 godina“ će biti dostupna u prodaji po promotivnoj cijeni od 10 KM, a cjelokupan prihod ide u fond Juventafesta.