Milica Kralj

MILICA KRALJ
Rediteljica

Diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Jevtića predstavom Silvija (A. R. Garni ) koja je deset godina bila na repertoaru Ateljea 212. Za predstavu Brana (K. Mekferson) Ateljea 212 dobila je nagradu Ljubomir Draškić i Ardaliona za najbolju režiju na Festivalu u Užicu. Među brojnim Nagradama za najbolju predstavu u zemlji i regionu su i dvije statuete  Zoran Radmilović. Dobitnica je godišnje nagrade Marija Kulundžić za režiju Malog pozorišta Duško Radović i Nušićeve nagrade na Festivalu Nušićevi dani u Smederevu. Uređivala pozorišne novine. Izveden joj je jedan komad. Docentica je na katedri za glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu.

GORDANA BOBAN
Glumica

Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi prof. Bore Stjepanovića. Nastupala je na najpoznatijim svjetskim festivalima te igrala u nekoliko domaćih filmskih i televizijskih ostvarenja. Akademsko obrazovanje dramske umjetnice stiče na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajnije uloge u dramskim predstavama Tetovirano pozorište, Ženski turbofolk bend i Mjesečeva Predstava te filmovima Gori vatra (2003), Nafaka (2006) i drugi. Dobitnica je niza nagrada za glavnu žensku ulogu među kojima je i nagrada za glumicu godine BH radija 1 2008. Članica je glumačkog ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Sandro Drinovac

SANDRO DRINOVAC
Grafički dizajner i profesor

Diplomski i magistarski rad je realizirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek za grafički dizajn. Od 2007. g. je i zaposlen na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo kao docent na predmetu Vizualne komunikacije. Radi i kao gostujući nastavnik na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci na predmetima Tipografija i Dizajn grafičkih proizvoda. Kao gostujući predavač imao je priliku održati predavanje i prezentaciju na Faculdade de Belas Artes – Porto (Portugal) kao i na New York University in Abu Dhabi (UAE). Do sada je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Sarajevu, Mostaru, Maglaju, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Istanbulu, Mariboru, Frankfurtu, Bremenu, Siracusa, Sofiji, Grazu…